Fødselsdagsbrunch & et spørgsmål om garn

I dag fejrer vi Frederiks 6 års fødselsdag. Familien har været til brunch og i aften skal vi på restaurant. Fødselaren har valgt, så vi skal på Bones. Der er jo noget med en softice bar…

Efter gæsterne kørte, har jeg nået at strikke et par pinde mere på mit nyeste Pinterest projekt. Hvad det er skal jeg nok vise jer, når det er færdigt. Men inden da har jeg brug for lidt råd/vejledning ang. garnet.

Jeg strikke i en 100% Alpaca, og den fnuller som bare pokker. Bliver det bedre efter vask, eller vil den for altid sætte spor på fx. sorte bukser og fremkalde kriller i hals og mundhule?

Poncho, Pickles
For 4 år siden strikkede jeg en sweater til mig selv, også i 100% uld, og den laver stadigvæk sådan nogle lange fnuller-pølser.
Er det bare sådan uld opfører sig eller kan jeg gøre noget for at undgå eller i det mindste minimere det?

Jeg håber, der er en af jer garn-damer derude der kan hjælpe mig.

Ha’ en dejlig søndag.
/Lonni

3 thoughts on “Fødselsdagsbrunch & et spørgsmål om garn

 • 6. august 2012 at 20:45
  Permalink

  Jeg vist der var nogen der kunne hjælpe/oplyse mig 🙂
  Og et eller andet sted, viste jeg vel også at uld er uld og uld laver fnullermænd.
  Jeg syntes bare at fnullermændene på min gamle sweater, er sådan nogle lange, ucharmerende og hårde nogen. Måske der alligevel var lidt akryl i det garn. Jeg syntes også alpaca er dejligt blødt og måske viser det sig, at det slet ikke er noget problem.
  Jeg mindes bare engang hvor Anne kastede op, fordi jeg havde givet hende et hjemmestrikke uld halstørklæde på. Hun blev ved med at sige, hun fik hår i munden og jeg blev ved med at sige, pjat med dig. Til sidst kastede hun op…
  Endnu engang tak for hjælpen
  /Lonni

 • 5. august 2012 at 19:07
  Permalink

  Tillykke med den unge mand;-)

  Uld fnuller;-)

 • 5. august 2012 at 18:19
  Permalink

  Uld har en tendens til at pille (lave nullermænd). Jo løsere garnet er spundet jo lettere vil det lave fnullermænd. Fordelen ved nullermænd af uld er, at de nemt kan fjernes… Hvis der havde været akryl iblandet ulden, så vil det blive til “hårde” nullermænd, som er svære at fjerne.
  Alpaca fnuller mere end “almindelig” uld. Det påståes at du kan plukke det overskydende løbende – og på et tidspunkt skulle det stoppe med at “fælde”. Den erfaring har jeg ikke draget mig endnu. For at minimere alpaca-fælderi så kan du måske strikke en tråd alpaca og en tråd uld. Men jeg holder så meget af alpacaens blødhed, at jeg synes, at den er mest lækker for sig selv.
  Jeg har en kam/børste, som jeg nemt kan fjerne nullermænd med… Den er købt lige her http://donnawilson.com/236-lambswool-comb.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *