Et armbånd for et juletip

Siden ModEllen blev født for snart 6 år siden, har vi hvert år fejret juleaften her hjemme hos os, men i år har min bror og svigerinde inviteret hele familien juleaften. Jeg glæder mig allerede til den 24., hvor vi så kan ha’ nattøj på det meste af dagen og bare stoppe gaver og unger ud i bilen midt på eftermiddagen.

For nogle uger siden inviterede min bror os på besøg 1. søndag i advent. Han ejer nemlig ikke skyggen af julepynt og min svigerinde som er født og opvokset i Istanbul, har med sin muslimske baggrund heller ingen flettede julehjerter eller musetrapper på lager. Så som min bror siger, hvis der skal pyntes op til jul, bliver vi nød til at hjælpe dem.

Hvad skal jeg stille op? Jeg har tænkt og tænkt. Hvordan i alverden kick starter man en julepyntskasse?

Min kasse er jo vokset gennem mange år, hvor der hvert år er kommet nye ting til. Og der skal jo lidt mere en et par flettede stjerner og kravlenisser til for at pynte 130 kvadratmeter + juletræ.
Vi har jo heller ikke uanede penge ressourcer til rådighed, så vi kan gå amok og købe os til julestemning i stormagasiner og dagligvarer butikker.

Så var det jeg tænkte, at du måske kan hjælpe os lidt på vej.

Hvordan og med hvad julepynter du?
Kom med dit bedste tip til billig og dekorativt julepynt, vi selv kan lave og vær samtidig med i lodtrækningen om dette stjerne armbånd:

Fredag eftermiddag trækker jeg lod mellem alle (jeg håber der kommer rigtig mange) kommentarer. Du må meget gerne linke til egne indlæg og billeder, så jeg også kan se dine ideer.

Jeg håber du vil hjælpe os.

Ha’ en dejlig søndag.
/Lonni

35 thoughts on “Et armbånd for et juletip

 • 6. december 2010 at 20:18
  Permalink

  Jeg er blevet helt vild med at lave HAMA perleplader. Til jul kan man kave hvide snefnug. Løsningen er ikke særlig dyr, og det holder – og pynter i vinduet. Det lækre er at man kan få ALLE farver perler, så kører man blåt jule tema i år, kan snefnugene også blive i massere blå nuancer. Man kan bruge dem under bloklys/ kalenderlys. der er MANGE muligheder. Bliver man træt af dem kan man smelte/varme dem til skåle eller andet – det er op til en selv. OBS. selv den mest fummelfingerede person kan finde ud af dette.

  Jeg juler selv med at bage, have levende lys – og pynter med kreative sysler ( bla. perle snefnug)

  Ha´ en dejlig aften – Hilsen ida

 • 27. november 2010 at 10:24
  Permalink

  Jeg synes da at I skal prøve at lave en bunke pynt der både er traditionelt dansk og en lille smule eksotisk – så det matcher den familie der skal have pynten hængende.

  Flettede julehjerter lavet af tapet og pangfarvet papir er festligt og både traditionelt og med et eksotisk tvist. Man kan jo pynte med glimmer etc.
  ( Ungerne kan lave guilander – de pynter og tager ingen tid at lave).

  Citroner og appelsiner med nelliker – hængt op eller på fad er skønt. Det forkæler andet end synssansen og minder lidt om fjerne egne.

  Gå på rov i søstrene Grene! Køb et hav af deres glaskugler til 2.95 stykket. De har både traditionelle julefarver og de mere eksotiske: pink, limegrøn etc

  Køb lange stænger kanel og pynt med fine bånd!

  Lav blomster af silkepapir. Der er er en sådan-går-du på tusindfryd blog.

  Køb billige lyskæder. Dem har de også i søstrene grene!

  Dekorer syltetøjsglas med silkepapir – det skaber de fineste lygter til fyrfadslys.

  Køb gammeldags glansbilleder og lim på pap.

  Mulighederne er mange :o)

 • 25. november 2010 at 21:20
  Permalink

  I kunne smelte fine serviet motiver fast på stearinlys! Varm en teske over et lys og tag den buede ende og smelt motivet fast;-) Knus fra mig!

 • 25. november 2010 at 19:36
  Permalink

  Jeg tænker at man kunne købe noget vat og lave små engle ud af det(eller en vatnisse;)).
  Trylledej er også nemt at arbejde med og så kan man lave en masse forskellige julefigurer(evt. bruge udstiksforme).
  Jeg har købt en masse billige juleglansbilleder i Søstrene Grene, som skal klistres på nogle hjerter,stjerner og kræmmerhuse, lavet af karton. Derudover kan man købe strygeperler i Ikea til 39 kr. for en stor bøtte.
  God fornøjelse – synes det er en super god idé!

 • 25. november 2010 at 18:38
  Permalink

  Vi har et hav af de gratise Go Cards. Dem klipper børnene og jeg ud til stjerner og hjerter. limer dem sammen og limer en knap i midten med limpistolen. Finder en snor el. bånd, vi bruger neon pink og neon gul herhjemme. laver et hul med hultangen, kommer snoren i hullet så stjernen kan hænge… og vupti har vi fin ny julepynt til meget billige penge og i skønne farver.

  Og så håber jeg rigtig meget og vinde det fine armbånd 🙂

  Rigtig god jul til jer alle.

 • 24. november 2010 at 21:44
  Permalink

  Flet-hjerter i glanspapir er jo altid en klassiker. Så kunne man jo også lave kræmmerhuse. Super fint armbånd, håber det er mig der vinder. 🙂

 • 24. november 2010 at 21:38
  Permalink

  Jeg elsker juledekorationer, så det er absolut et must i min juleverden, men ellers er julekugler også festlige. Måske på et fad med en lyskæde, eller på en troldegren eller som noet helt tredie.

  En sød lille nisse til pynt er da også hyggeligt 🙂

  MVH
  Mette

 • 24. november 2010 at 21:32
  Permalink

  Ihh, ja det er svart at starte fra bunden. Jeg har klippet hjerte af flor “julet” gave papir, og derefter lamineret dem. Sa kan du klippe dem ud og lave hul i, og sætte dem på et fint bånd. Så har du den flotteste guirlande. Eller du kan klippe hjerter/ stjerner i stof. sý 2 sammen og fylde med pudefyld. Enten hænge dem op enkeltvis eller lave en guirlande. Eller tage store flotte kogler og glimre dem og hænge dem på hovedet i vinduet med et flot bånd i…. Mulighederne er så mange, tl billige penge…. ¤ Rie

 • 24. november 2010 at 17:11
  Permalink

  Hvad med at købe en masse billige glaskugler i Netto, Søstrene Grene mm. Sætte forskellige lysestager på et fad/stor tallerken og læggen en masse kugler omkring evt. med en batterilyskæde imellem, det ser rigtig hyggeligt ud. Netto har pt. nogle fine dådyr til en billig penge, Nu er du jo dygtig til porcelæn, men ellers kan man købe hvid selvhærdende ler, stikke forskellige figurer ud, presse blonde ned i og lakere dem efter hærdningen og hænge op i vinduer eller på et grantræ/troldegren eller andet.
  KH Mia

 • 24. november 2010 at 16:36
  Permalink

  Jeg har printet en masse lækkerrier ud fra Slagtenhelligko.dk og ungerne klipper og klistrer på livet løs! Gran, skovbundsfund og levende lys og så IKEA’s lyskæder i moderat omfang. Så er julehyggen hjemme!

 • 24. november 2010 at 15:50
  Permalink

  Jeg tænker flettede stjerner i snore i vinduet – selvhærdende ler der bliver rullet ud, og stukket med kagefigurene – så man får stjerner, hjerter og engle op og hænge i en rød snor…

  Jeg tænker misteltenen, som man ikke kan undvære, skåle med juleslik og et juletræstæppe. Måske alle i familien kunne være med til at dekorere juletæppet med korssting – evt. hver sit navn? Dét kunne da være en hyggelig idé, og meget personlig…

  Og sidst men ikke mindst tænker jeg på karton, lim, sakse, glimmer og glitter i massevis – lån evt. nogle bøger på biblioteket om julepynt =)

  (Og forresten håber jeg VIRKELIG jeg vinder det sindssygt flotte armbånd…)

 • 23. november 2010 at 14:36
  Permalink

  Undskyld jeg dummede mig og fik min kommentar med to gange. Håber du selv kan slette den. Jeg har sat din efterlysning på min blog også. Så håber jeg, du får endnu flere gode råd!

 • 23. november 2010 at 13:51
  Permalink

  Jeg ville lae kræmmerhuse af papir-mellemlægsservietter og andet fint papir, pynte fade med appelsiner, nødder æbler lys osv, sy hjerter i stof og stoppe dem med vat, pynte peberkagemænd og måske hænge dem op.
  Uhh ville gerne vinde din give away.

  Kh Berit

 • 23. november 2010 at 11:11
  Permalink

  Jeg tænkte på piberrenser. I kunne bøje nogle hjerter og sætte dem på en snor. Det kunne se fint ud med flere samlet hængende i et vindue. Eller fordelt på et juletræ. God fornøjelse

 • 23. november 2010 at 11:09
  Permalink

  Jeg tænkte også, i kunne bøje hjerter af piberrenser og sætte på snor. Det kunne se fint ud med flere hængende samlet i et vindue. Eller de kan fordels på et juletræ. God fornøjelse

 • 23. november 2010 at 11:00
  Permalink

  Hejsa
  først tænkte jeg også på flettede julehjerter i forskellige gavepapir. de er så flotte, hæng dem på et bånd i vinduerne, enten enkeltvis eller som en guirlande. Men ellers så er appelsiner med nelliker og røde bånd også meget julet og dufter herligt. et hjerte af stårtråd med blade eller røde æbler klæder hoveddøren

 • 23. november 2010 at 10:28
  Permalink

  Gran kogler kan man hente i skoven eller i en have med fyrre- gran- og/eller lærkekogler.
  De kan pyntes med røde bånd, sprayes med guld-maling.
  Man kunne f.eks. binde tråd i koglerne og derefter binde koglerne sammen m røde bånd som en lange klokkestreng.
  Hvis man har nogle perler og andre små dele liggende, kan man også pynte koglerne med dem.
  Ugler er også en sjov figur man godt kan bruge til Jul.
  Iøvrigt er julepynt en dejlig beskæftigelse at samles om.

 • 22. november 2010 at 23:05
  Permalink

  Papirsklip i form af hjerter, stjerner og guirlander! Derudover kunne en tur i skoven, mos og grene, tages med hjem for at pynte op.
  Jeg har selv en ide om at jeg skal lave lidt julepynt med små hamaperler, til ophæng i vindue.
  Og så må jeg sige lys, lys, lys og lys.
  Læste forresten et sted at man kunne halvere en appelsin, fjerne indmaden, men holde skralden intakt. Den kunne så skæres/klippes til fx. med takker rundt i kanten, samt “lufthuller” og så har man de fineste, hjemmelavet fyrfads-stager og de skulle dufte dejligt!
  Jeg håber I får det hyggeligt – det plejer juleklip mv. at være!

 • 22. november 2010 at 21:57
  Permalink

  Jeg ville købe de store runde knækbrød, pynte dem med røde bånd og hænge i vinduerne.

  Og så elsker jeg hjerter – så flettede hjerter og store flettede stjerner, i f.eks. udklippet gavepapir/tapet, som er limet sammen så der er mønster på begge sider

 • 22. november 2010 at 11:32
  Permalink

  Inviter en bunke venner til juleklip 🙂 udover at det er hyggeligt og venner mødes på kryds og tværs, så ender de forhåbenligt med en bunke personlig julepynt. Materialer er der masser af i panduro, tiger etc.

  🙂 Mette

 • 22. november 2010 at 09:20
  Permalink

  Vi har æsker 🙂 Det er min mor som er den store kreative der, men det er vildt så meget det pynter og så er det ret så praktisk jo.
  Hun er sådan en som køber træ og papiræsker hele året rundt når de ligger i rode-tilbudskasser rundt omkring. De bliver så dekoreret med juleservietter som bliver limet på med limlak – og så er det vist kun fantasien der sætter grænser for dekoration. Maling, glimmer, kantebånd osv.
  De er fine og jeg bruger dem åbne med kugler i, til konfekt, til ekstra fyrdafslys på bordet, til stjerner og hjerter osv. Elsker alle æsker og hvert år kommer der et par nye til.
  – og så er det faktisk også en rigtig fin ting at have med med noget i til alle decemberbesøgene rundt omkring 🙂
  Smider et par billeder af nyeste æsker ind på bloggen senere 🙂
  (og hold nu fast nogle flotte smykker du laver – hvorfor ser jeg først dem nu???)

 • 21. november 2010 at 23:51
  Permalink

  Hejsa
  Hvad med at bede alle dine læsere om at sende et stykke julepynt til dig, som du så kan forære til din bror og svigerinde. Eller start et godt gammel dags kædebrev, ligesom da vi var børn, men dengang var det mest tyggegummi pakker :-), det handle om. Jeg ville da med glæde sende dem noget julepynt, så mod ikke andre også ville være med på ideen.

 • 21. november 2010 at 21:05
  Permalink

  Sikke en hyggelig idé. Jeg ville flette hjerter (f.eks. af favoritgavepapiret og avispapir), flette stjerne, klippe hjerter, stjerner, fugle, klokker m.m. og pynte dem, lave engle m.v. Hvad siger din svigerinde? Skal hendes jul være rød og hvid, shabby chic, guld og glimmer eller et orientalsk farveorgie?
  Netto og andre lavprissupermarkeder har iø. julepynt til rimelige penge, og jeg ville nok finde en værtindegave der.
  God fornøjelse, det yder hyggeligt 🙂

  K.h. KirstenLN

 • 21. november 2010 at 20:07
  Permalink

  Jeg har netop klippet 5 rensdyr ud i forskellige mønstre julepapir (skabelon kan findes ved at google “rensdyr” : ) Herefter sættes en guldsnor igennem rensdyrene og så har man julemandens rensdyr i en hyggelig guirlande.

  Man kan også sætte små perler på fx. blomstertråd og derefter forme tråden som et hjerte, en stjerne eller hvad fantasien ellers rækker til. Disse kan hænges op i vinduer eller måske på hoveddøren.

 • 21. november 2010 at 19:24
  Permalink

  Jeg har samlet kogler som jeg har “klatmalet” med hvid maling og derpå drysset glimmer. De er faktisk ret fine, også noget man sagtens kan lave med børn. De bliver brugt herhjemme i advents”kransen” men de kunne også være fine at hænge på juletræet.
  advent”kransen” er et fad med mos, glimmerkogler og stjerner flettet af gavebånd. Og så fire lys. 😉
  Ellers synes jeg også guilander er SÅ hyggelige. bare lavet af papir, enten i alle farver eller kun rød og hvid. man kan jp også lave dem af stof hvis man mere er til det.

 • 21. november 2010 at 17:35
  Permalink

  Jeg ville lave en masse flettede stjerner i hvidt, rødt, guld og sølv og hænge dem på troldegrene. De pynter meget, og er hyggelige at sidde med foran tv’et.

  Og så ville jeg gå i skoven og finde grankogler. Putte dem i en sød juleskål sammen med julekrydderier, små pakker lavet i tændstikæsker, appelsiner med nelliker. Sådan en skål har jeg fremme hvert år – og det er billigt, og ser meget sødt ud. Og det får huset til at dufte af jul.

  Hvis de er en fordelinggang eller en lille entre ville jeg hænge små hvide engle op i loftet med ca 30 cm mellemrum. Når lyset er tændt, danser alle englene rundt på væggene.

  Og køb en billig rød voksdug i Stof&stil (den med de hvide bomber). Det får også huset til at se julet ud.

  En lyskæde i en skål. Evt placeret oppe på en høj skab, og det gir hyggelys.

 • 21. november 2010 at 12:36
  Permalink

  Der findes ikke noget som papir og naturen, når man skal lave billigt julepynt. Andre har jo foreslået at klippe hjerter og lave stjerner. Forleden så jeg en der havde lavet hjerter af nogle meget smukke servietter. Den ene havldel var bare hvid, og den anden med at smukt eksotisk mønster. For mig så det ud som om det blot var to runde cirkler, foldet og sat sammen. Men nu er jeg jo ikke nogen ørn i den retning !!! Så Kreative som i er hjemme hos jer, kan i hurtigt få lavet nogle superflotte engle af metal papir og en stor perle som hoved.
  Selv elsker jeg de gamle kugler, men de er kommet i høj kurs. Mit ynglingspynt til træet, er nu de fineste bittesmå hæklede flettede julehjerter, og røde krækkerhuse, som jeg har arvet fra min elskede moster og onkel. Kan du hækle grydelapper, kan du også hækle hjerter !

  Knus 🙂

  PS: kunne jeg sætte billeder ind her af hæklerierne gjorde jeg det gerne.

 • 21. november 2010 at 12:33
  Permalink

  Genbrugsbutikkerne har mange sjove juleting for tiden, jeg har f.eks lige købt et rigtigt flot juletræstæppe for 14,-
  Hvad pynt til træet angår så kan man de sidste dage inden jul købe julepynt meget billigt ( tæt på gratis )
  Hvad med at i brugte noget af den første søndag i advent til at lave julepynt sammen … som barn prøvede jeg det hos en familie jeg kom meget ved, børn og voksne sad alle sammen og kreerede, og det kom der mange fine og sjove ting ud af :o)

 • 21. november 2010 at 12:33
  Permalink

  Jeg laver hvert år små fugle i forskellige størrelser, laver små vinger til dem foldet af gammelt nodepapir (kan findes i genbrugsen). Af samme nodepapir laver jeg også hurtige kræmmerhuse, som jeg pynter med bånd, knapper og måske lidt gran eller blød enebær.

  Min adventskrans er i år i en rugbrødsform – en gammel en af slagsen (igen genbrug). Den får en klump ler eller oasis, sætter 4 lys, og så en masse pudevat fra skoven. Så kan man pynte med glimmer, røde sløjfer, glaskugler, eller hvad man nu lige har.

  Og så er jeg helt pjattet med pigionæbler. De kan hænges i snore i vinduer, eller lægges i et stort fad med moskugler, og sølv kugler.

  Helt og lykke med pyntningen – det er nu så dejligt

 • 21. november 2010 at 12:14
  Permalink

  Jeg ville også gå en tur i genbrugsbutikker for at få den gode blanding af gammelt og nyt julepynt. Kig efter juleduge, dækservietter mm, det er billigt stof til at sy hjerter, stjerner, puder, kræmmerhuse mm af.

  En troldegren (eller en hvilken som helst anden gren) med små flettede guldstjerner, som foreslået længere oppe, kan også sprede en god portion julehygge 🙂

  Held og lykke med det (synes det lyder som et skønt juleprojekt – tænk engang at julepynte to huse 🙂

  Kh Marie

 • 21. november 2010 at 12:06
  Permalink

  Det bedste ved julen er for mig den barnlige sjæl den har. Så hvad med at lade børnene klippe nogle julehjerter i forskellige farver karton og sætte sytråd igennem, Der kan også klippes dyr, stjerner, etc.(skabeloner kan man finde ved at printe et billed ud på nettet eller bruge kage-figur-forme)

 • 21. november 2010 at 11:49
  Permalink

  Jeg klipper hjerter i guldkarton til vinduerne.

  Men i år har jeg tænkt mig, at købe noget guldbånd, glimmer og røde æbler, og hænge de glimtende æbler i vinduerne 🙂

 • 21. november 2010 at 10:42
  Permalink

  Faktisk en rigtig god ide, at I alle samles om at skabe julepynten.
  Art give råd og ideer er svært,For hvad kan de lide ? Er de papirhjerter og stjerner? Grankogler og mos. Glitter eller glimmer ?
  Er dog sikker på, at du får mange gode ideer 🙂

 • 21. november 2010 at 10:39
  Permalink

  Skift lysene i stagerne ud med røde, lidt grangrene og grene med røde bær i vaserne, så er man allerede langt.

  Og så tag et smut forbi nogle genbrugsbutikker, der altid sælger julepynt til ingen penge – endda tit de fine ældre julekugler. Eller bed alle gæster hver især tage lidt med som værtindegave – man har jo altid rigeligt, netop forbi julekassen vokser år for år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *