Papirballoner med inspiration fra Japan

DIY japanske papirballoner
Jeg har længe gået og luret på de meget populære japanske papirballoner, som for tiden bliver omtalt i diverse magasiner og rundt om i blogland. Jeg har også flere gange overvejet at købe en lille håndfuld af dem, men desværre er kontoen til diller-daller og nice-to-have faretruende tæt på nul.

Så i onsdags, da jeg inde bagerest i køleskabet fandt glasset med tapetklister, kom jeg på ideen om at lave dem selv.

DIY japanske papirballoner

De seneste aftner har Anne og jeg lavet papirballoner af gavepapir fra Rie Elise Larsen og silkepapir. Vi har brugt balloner og til det første lag af papir har vi brugt almindelig papir fra printeren. Printerpapiret gør det nemmere at se hvor langt man er nået, når man klister andet lag på, det er med til at gøre ballonen mere robust og så kan man sparre lidt på det fine/dyre papir.

DIY japanske papirballoner

 

DIY japanske papirballoner

Jeg har ikke lavet nogen diy, for jeg tror de flest af os på et eller andet tidspunkt i løbet af vores barndom, har lavet papmache i formnings timerne eller på fritidshjemmet.

Hvis du alligevel har brug for at få genopfrisket hukommelsen, er der en guide lige her. Der er også en opskrift på alternativ klister, lavet på mel og vand.

Papirballonerne er hængt op ved at jeg har bundet sytråd rundt om en tændstik, som så er blevet stoppet ind i det hul jeg trak ballon-formen ud af. (Gi’r det mening???) Så kommer tændstikken til at sidde på tværs at hullet og kan hænges op i fx. vinduet eller som jeg har gjort, på en troldgren.

Ang. silkepapir og tapetklister, så kan jeg lige komme med lidt bonusinfo. Det er en rigtig go’ ide at ta’ tynde gummihandsker på, hvis du bruger fingrene til at klistre silkepapiret på med. Det smitter af, om en i pokker. Jeg har nu efter mere end 20 håndvaske + en hårvask stadigvæk lyserøde hænder.

Ha’ en rigtig dejlig weekend
Lonni

6 thoughts on “Papirballoner med inspiration fra Japan

 • 20. december 2011 at 10:31
  Permalink

  ihh tak for inspirationen! Jeg ville købe nogle til min søns værelse, men det er da meget hyggeligere at lave dem selv, det havde jeg ikke tænkt 🙂

 • 12. marts 2011 at 16:02
  Permalink

  Ups.. Undskyld. Det dukkede vidst bare op hos mig igen her til eftermiddag.

  Fine er de i alt fald

 • 12. marts 2011 at 16:01
  Permalink

  Hov – de indlæg postede du da også igår? Da dukkede det i alt fald også op på min feed reader

 • 12. marts 2011 at 12:56
  Permalink

  Super sød ide – de er rigtig fine. Tak for tippet.
  Det skal da vist snart prøves af hjemme hos os.
  God weekend, Lonni

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *