Strikhuer og lidt om at strikke

Hjemmestrik, uldtrøje,

Denne sweater var mit første seriøse strik. Halstørklæder og babysokker i underlige, ulige faconer tæller ikke.
Jeg så den på Liselottes blog, Slagt en Hellig Ko, tilbage i 2008, og blev øjeblikkelig forelsket.
Det var et stor arbejde og nok lidt af en mundfuld, for en nybegynder som mig, men med en masse tålmodighed og hjælp fra en håndarbejdslærer, med speciale i Færøsk strik, lykkes det alligevel.

Siden dengang i 2008 har jeg strikket mange forskellige ting, og jeg kan mærke at jeg bliver mere og mere modig og ikke længere regner det for noget, lige at strikke fx. en poncho eller en hue af nogle af de mange rester jeg har liggende.

Og det er lige det, jeg har gjort. Jeg har strikket huer til modEllen og Frederik.

Hjemmestrik, hue, børnehue

Hjemmestrik, Hue, børnehue, opskrift

Begge huer er strikket efter denne opskrift fra Garnstudio, jeg har blot undladt øreklapperne og ladet garnrester og min fantasi bestemme farver og mønster.

Det grå garn er rester fra min Pickles cardigan og jeg tror at jeg stadigvæk har et nøgle tilbage, så jeg tænker at jeg ved at slå et par ekstra masker op, sagtens kan bruge samme opskrift til en hue, til min mand.

Er du modig med dit strikketøj og kan du “bare lige” lægge et par masker eller omgange til og fra, eller er du mest tryg ved en opskrift?

Ha’ en dejlig tirsdag
Lonni

5 thoughts on “Strikhuer og lidt om at strikke

 • 22. januar 2013 at 23:21
  Permalink

  Det er vist en god blanding af lidt freestyling og opskrift;-). Opskrifter er gode til at have et holdepunkt i;-). Du er da for sej med dine huer.

 • 22. januar 2013 at 20:13
  Permalink

  Tak Marianne 🙂

  Jeg er ikke blevet så modig, at jeg kaster mig ud i den store freestyle strikning, men en hue tror jeg nok jeg kan klare. Til gengæld føler jeg mig på lidt mere sikker grund, når det kommer til madlavning. 🙂

  Kh. Lonni

 • 22. januar 2013 at 18:10
  Permalink

  Hvor får jeg fat i opskriften på den lækre sweater????
  Hold da kaje hvor er du sej!!!

 • 22. januar 2013 at 16:05
  Permalink

  Skønne huer 🙂
  Jeg plejer at sige at opskrifter kun er vejledende – jeg strikker ikke uden opskrift men laver gerne om hvis jeg føler for det. Og et par ekstra masker og et par ekstra cm for at bruge opskriften til manden , det er jo sådan det skal være – vejledende – sådan hr jeg det også med madopskrifter 🙂

  Marianne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *