Trylledej og ovn på overtid

I går eftermiddags tryllede vi med trylledej.

PrinsPillefinger som ellers plejer at miste interessen for de fleste krea projekter jeg foreslår, i løbet af de første 10 minutter, var så optaget af at lave mænd og blæksprutter, at han blev ved til skålen var tom.

Har du og dine lyst til at trylle med trylledej, så er opskriften lige her:

4 kopper varmt vand
3 kopper salt
8 kopper mel (billige melprodukter er tilsat hævemiddel, hvilket kan få figurerne til at slå revner. Brug derfor mel af go’ kvalitet. Jeg brugte den økologiske fra Kornkammeret)

Opløse saltet i det varme vand.
Melet tilsættes lidt efter lidt under omrøring.
Dejen æltes til den er glat, smidig og fast.
Hvis dejen virker tør og slår revner, skal du tilsætte lidt mere vand.
Hvis dejen virker våd og klistret, skal der tilsættes lidt mere mel.

Figurerne lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pladen sættes i en kold ovn, og ovnen tændes på 100 grader.
Efter 2 timer sættes temperaturen op til 125 grader, og figurerne bages i yderligere to timer.
Figurerne er færdige når de er helt hårde.

Bagetiden variere alt efter figurernes tykkelse.

Go’ fornøjelse og go’ fredag
/Lonni

One thought on “Trylledej og ovn på overtid

  • 22. oktober 2010 at 11:39
    Permalink

    Hej Lonnie!
    Må jeg linke til din trylledej og diy fødselsdagranke til glæde for andre og for jeg selv kan finde tilbage til dem?
    Kh
    Monika

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *